(Nie)zdrowy burger?


Dzisiaj coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowe odżywianie, ale to nie oznacza, że musimy rezygnować z ulubionych potraw. Dlatego też w Hucisku uczestnicy kolejnych warsztatów kulinarnych nie walczyli z bardzo kalorycznym hamburgerem, ale go trochę zmodyfikowali.

Warsztaty z tworzenia zdrowego burgera to doskonała okazja, aby nauczyć się, jak przygotować pyszne i zdrowsze wersje tego klasycznego dania. W niedielne popołudnie rodziny z Huciska i Pewelki miały okazję nauczyć się, jak przygotować burgera od podstaw, począwszy od wyboru składników, przez przygotowanie bułek, aż po komponowanie zdrowych dodatków.

Warsztaty z tworzenia zdrowego burgera to nie tylko nauka gotowania, ale także świetna zabawa i okazja do poznania nowych ludzi. Uczestnicy mogą zabrać ze sobą przepisy i nowe umiejętności, które z pewnością przydadzą się w codziennym życiu.

Warsztaty dofinansowano ze środków programu „Działaj Lokalnie” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności, realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Babiogórskie Stowarzyszenie Zielona Linia w Stryszawie.